Folklige Siewert

http://www.resume.se/_internal/cimg!0/37po0bc73ywwbawc2gxxpaag0rxzmxq.gif

Siewert Öholm har börjat blogga. Det låter kanske inte så märkligt om det inte vore för att Siewert så sent som i september skrev en stockkonservativ programförklaring, i formen av en krönika i Gotlands Allehanda, om varför vi alla borde vägra delta i den elitistiska bloggosfären.

Den krönikan inleddes med sju handfasta råd, bland annat påståendet att man "mår bättre" om man inte "ödslar tid på bloggtyckeriet" och att man ska läsa "tidningar i stället och lyssna på P1 i radio och P2:s Aurora".

Men nu har Siewert alltså startat en blogg och det på högerkristna tidningen Världen i dag.  Med sin kända, eller kanske ökända, inställning till fenomenet var han förstås av nöd tvungen att i sitt första inlägg i måndags komma med en förklaring: Siewert startar en blogg för att kunna berätta för alla oss andra bloggare "att det finns ett annat liv, en annan kommunikation, ett annat samtal".  För den "verkliga världens främsta behov är inte anonyma eller ens namngivna snackare. För mig är verkligheten verkliga människor som vill utföra verkliga handlingar".

I korthet kan alltså hans resonemang sammanfattas så här: Bloggare lever inte i verkligheten. Siewert Öholm lever i verkligheten. Alltså måste verkligheten, dvs. Siewert Öholm, komma till bloggosfären.

Hörde jag ordet elitism?